top of page

The world of the dream

Scope of work

Concept, Styling, Edit

Industry

Free Project

Inspiratie op doen als Vincent van Gogh, onze creativiteit vergroten als Lady Gaga, sportprestaties verbeteren, angsten en verslavingen overwinnen, maar ook op zoek gaan naar onszelf. Dit kan allemaal in een lucide droom. Lucide dromen is het ultieme middel om tot volledige zelfrealisatie te komen.

Het is belangrijk om te beseffen dat onze dromen veel meer zijn dan een bijzondere uitdrukking van onze verbeeldingskracht. Ze helpen ons bij lichamelijk herstel terwijl we slapen. Emoties, gedachtes en gevoelens, die we onderdrukken in ons dagelijks leven, zoeken in onze dromen wanhopig onze aandacht.Terwijl je slaapt is het moeilijk je te realiseren of je droomt of niet. Maar wanneer je hiervan bewust wordt, kun je de volledige controle krijgen. Veel mensen weten dit niet, maar met de juiste instelling, vaardigheden en technieken kan jij je droomervaring zo sturen dat je er optimaal van kunt profiteren. En de mogelijkheden zijn eindeloos.Een van de meest fascinerende kansen, die dromen ons bieden is dat we kunnen ontsnappen aan de beperkingen en grenzen van ons dagelijks leven. Zo kunnen we op onderzoek in de diepere lagen van onze eigen identiteit. Lucide dromers beschrijven hun dromen vaak als spannend, kleurrijk en fantastisch. En sommigen beschouwen het zelfs als een spirituele ervaring en beweren dat het hun leven en hun visie op de wereld heeft veranderd.


Vrijwel iedereen kan lucide leren dromen. Het begint bij je dromen iedere ochtend als je wakker word te herinneren en direct op te schrijven. Na een aantal weken zul je dan bepaalde patronen gaan zien en zul je je dromen gemakkelijker gaan herkennen. Er zijn genoeg tips van ervaren lucide dromers online te vinden. Ook zijn er producten ontwikkeld die je kunnen helpen droom-bewust te worden.Steeds meer mensen beoefenen het om hun persoonlijke groei te stimuleren, maar er is meer onderzoek nodig voordat lucide dromen erkend kan worden als effectieve zelfhulp. Ik geloof in de kracht van het lucide dromen om onszelf mentaal te versterken. Het vraagt wat oefening en doorzettingsvermogen, maar ik geloof dat iedereen het kan leren. Het is namelijk een aangeboren vermogen dat weer tot leven moet worden gebracht. En dan is het de sleutel tot een schatkist vol met oplossingen om je leven rijker, vrijer, gelukkiger en gezonder te maken.Veel mensen lijden tegenwoordig aan een vorm van depressie. Erover praten en medicijnen slikken luidde toen het advies. In de toekomst zullen lucide dromen ons op een natuurlijke manier gaan helpen. Misschien kunnen we tegen die tijd wel weer een stapje verder en kunnen we net als in de film Inception een kijkje gaan namen in elkaars droomwerelden.

Concept

Sanne Martens, Studio Mae

Photographer

Veerle van Sleeuwen

Model Agency

New Generation

MUAH

Meike Rooijakkers

Art & Styling

Sanne Martens & Studio Mae

Edit

Studio Mae

bottom of page