HET CREATIEVE PROCES

Het is soms best lastig te bedenken hoe zo'n creatief proces zal verlopen. Daarom vind je hier de verschillende fases die nodig zijn om tot een resultaat te komen die voldoet aan al jouw wensen en verwachtingen.

1. KENNISMAKING

In de eerste fase is er informatie nodig over het merk, de doelgroep en de concurrenten om de persoonlijkheid van het merk te ontdekken en de juiste creatieve richting te bepalen. Dit bespreken we tijdens een eerste gesprek waarin ik specifieke vragen zal stellen en met die gegevens een planning en offerte zal maken.

2. ONTWERPFASE

Wanneer we het eens zijn met de gemaakte offerte begin ik met het maken van een visueel moodboard, dat past bij jouw merkpersoonlijkheid en aansluit bij de visie voor je merk. We zullen de favoriete beelden van dit moodboard gebruiken als creatieve richting voor het definitieve concept.

3. DEFINITIEF ONTWERP

In deze fase worden de gekozen richtingen uitgewerkt tot een definitief ontwerp. Je ontvangt de ontwerpen vormgegeven in een uitgebreide ontwerp-presentatie. Als er aanpassingen nodig zijn, zal ik deze toepassen tot dat deze aan al jouw wensen en verwachtingen voldoen.

4. Aanleveren digitale werktekeningen

Wanneer het definitieve concept is gekozen en is goedgekeurd, lever ik alle bewerkbare bestanden en materialen drukklaar aan die in de eerste fase zijn besproken. Ook geef ik een korte instructie over hoe je het beste de digitale bestanden kunt gebruiken / laten drukken.

Extra service

Wil je jouw merk uitbreiden tot een onweerstaanbaar, uitnodigend visueel plaatje? Ik help je graag verder met illustraties, iconografie, dessins en patronen, briefpapier ontwerp, social media assets, productfotografie, verpakkingsmateriaal ontwerp, drukwerk management & ondersteuning, en nog veel meer. Elk merk heeft een andere persoonlijkheid, daarom adviseer ik mijn klanten tijdens het eerste gesprek welke van deze extra items het beste passen bij hun merkstrategie en budget. 

Wat is jouw verhaal? Neem contact op voor het maken van een offerte op basis van jouw wensen.